Jeg ønsker å skuffe noen lesere

Jeg ønsker å skuffe noen lesere: denne artikkelen vil du ikke finne noe om Messi eller Christiano – og ikke fordi de er verre å spille fotball, men fordi det vil være om hendelser som skjedde for omtrent 100 år før sin fødsel. Tilfelle av svunne dager, men veldig viktig ting, tross alt, trenger vi å forstå hva som skjedde med fotball. Hva han var, hvordan og hvorfor har variert.

Som nevnt i forrige artikkel, i 1884 – etter et team av William Sadela “Kristiansund” spilles i Cup match med London “Upton Park,” det engelske fotballforbundet fikk en klage på Sadella for det faktum at han var ulovlig å betale spillerne.

“…Hans team av fagfolk mer enn Amatører! post – underskriftskampanje misunnelig….”

Fotballforbundet samtaler Sadella på teppet, og Cadell åpent innrømmer at han er ikke bare ute etter en Skotsk arbeidstakere med høy betalte jobber i regionen, men også (om gru!) gir penger i kontanter for kampene, bryte alle regler.

Da hendelsene skjedde raskt: diskvalifikasjon, “Kristiansund” i FA-Cupen, organisasjonen Sadella to møter i Nord-klubber (en slags Nord-fotball hemmelig samfunn), felles uttalelse av nordlendingene om det presserende behovet for legalisering av profesjonalitet med trusselen om å etablere sin egen Forening. Og 20. juli 1885, det engelske fotballforbundet frykt for splittelsen, erklærte om legalisering av profesjonelle fotballspillere. Skjedde.

Vi kan si at dette er den tredje betydningsfull hendelse i historien av fotball etter innføringen av enhetlig regler (1863) og organiseringen av den første fotball – konkurransen- FA-Cupen (1871).

Hva er penger rundt i fotball på den første etappen av juridiske profesjonalitet?

Først som en profesjonell klubb som opprettes “Blackburn Rovers”. I den første sesongen av profesjonell fotball (1885/1886) teamet tilbrakte på lønn på 615 kroner. De beste spillerne (James Forrest og Joseph Lofthouse) fikk ett pund i uken, og gjennomsnittlig lønn i teamet var ti shilling (0.5 kg) per uke. Uten noen bonuser og bonuser.

Nå la oss komme i kjøpekraften til engelsk penger for dette – vil bli oversatt til penger (lønn) til varer, nemlig brød, som er kjent rundt hodet. Ikke bli forvirret, fordi den engelske pund er ikke bare en valuta, men også et mål for vekt (ca 450 gram).

Nå vil vi fokusere på hvordan pund ca 450 gram. Så, i 1912, to år før starten av den brutale verdenskrig, clearing mannskap (og etter vår mening, ansatt i en bilvask eller bil vask) opptjent per dag i form av brød – 26 pounds (ca – pakker) brød. Courier å kjøre en kommersiell mannskap og brukes som en motor av en hestekrefter i form av hest (det er fullt mulig å representere det moderne safe cracker på biler), opptjente 34 pund (emballasje) av brød en dag.

Overraskende, i 1450, snekker og Murer i England tjent nøyaktig de samme (34 av et kilo brød en dag).

Hva vi har i øyeblikket? Med en gjennomsnittlig lønn på femten tusen rubler per dag (dvs. 45 000 rubler per måned netto) og gjennomsnittlig verdi av 450 g av brød i 45 rubler – gjeldende borger av russland tjener den samme 33 pund (emballasje) av brød en dag. Rart, men sant.

SPONSORER sponsorer artikkel: sidens og selskapet – se og den siste siden i vår sponsor